KOKI.SI SPACESTORIES.EU

V slogi je moč

Knucks1
Objavljeno: 16. julij 2012
Objavil: barbara
Komentarjev: no responses

Za trdnim spancem se ponavadi skrivajo nenavadne sanje. Popeljejo te v deželo ‘Nije’ in še naprej. V sanjah znamo vse in vse je mogoče. Lahko letimo, se brez razloga veselimo, postanemo glasbeniki ali čisto pravi umetniki. Pokažejo nam rešitev uganke ali vprašanja, ki si ga zastavimo pred popotovanjem vsako noč. Naslednje jutro jo je treba samo videti.

Trije junaki so se prebudili v še eno lepo jutro na planetu Kros. Kokijeva prijatelja sta bila nad njegovim planetom popolnoma navdušena. Pred njimi je bil nov dan, pripraven za novo dogodivščino. Tokrat sta si prijatelja zaželela obiskati Kokijevo mesto. Predlagal je obisk vesoljskega zabaviščnega parka, ki je bil na tem delu planeta zelo popularen. Pozajtrkovali so in se nagnetli v vesoljsko ladjico. Opazovali so hiše pod sabo in dogajanje okrog njih. Nekateri so obrezovali rastline z laserskimi škarjami, drugi so zalivali rože z mini namakalnimi napravami, tretji pa so preprosto ležali in lebdeli v vesoljskih visečih mrežah. Koki je parkiral vesoljsko ladjico pred vhodom v zabaviščni park. Ta je spominjal na zabaviščne parke na Zemlji, le da je bil precej večji in poln nenavadnih plovil in naprav.

Fantje so komaj čakali, da se preizkusijo v veščinah. “Koki, kaj je tisto ogromno ogledalo?” “Hm, to ni ogledalo.To je vhod v magnetni tunel, kjer te čaka vesoljski hitri vlak. Izstreli ga v vesolje, kjer drvi po rovu z nevidnimi stenami, skozi katere vidiš naravnost v vesolje. Ga preizkusimo?”je Koki pogledal prijatelja. “Obvezno.To bo naša prva postaja,” mu je navdušeno odgovoril Luka. Približali so se vhodu, podobnemu velikemu ovalnemu ogledalu z zlatim okvirjem, le da ni bilo površine. Opazovali so, kako otroci in starši pred njimi izginjajo v notranjost, in napetost v njih je vedno bolj naraščala.

Prestopili so prag vhoda in pred njimi je bil čisto pravi srebrni hitri vlak. Vrata so se mu odpirala navzgor kot pri kakšnem športnem avtomobilu in spominjal je na vodoravno raketo z zaobljenim nosom spredaj. “Uau, hudo,” je bilo edino, kar sta uspela izdaviti brata. Vstopili so v prazen vagon, se pripeli z varnostnimi pasovi in trepetali od vznemirjenja. Vlak se je pričel počasi premikati in pred njimi se je razprostrl najlepši pogled. Vesolje, posuto s tisoč zvezdami, jim je mahalo v pozdrav. Ampak le za trenutek, potem se je začel vlak naglo spuščati. Fantje so zakričali od vznemirjenja in se popolnoma sprostili. Drvel je gor, bližje zvezdam, in dol proti planetu Kros. Na trenutke je bilo že kar strašljivo, imeli so občutek, da bodo padli v vesolje. Zdelo se je, kot da se ta divja vožnja nikoli ne bo končala. Vlak je divjal in razmetaval svoje potnike, dokler se ni pričel umirjati in ustavljati. Vesolje na dlani je počasi izginilo in vlak se je ustavil na zadnji postaji vesoljnega popotovanja. “Juhu, juhu.To je bilo doživetje! Najbolj nora vožnja do zdaj,” je navdušeno vzkliknil Luka. “Tudi moja,” se je strinjal z njim tudi Niki.

“Zdaj gremo pa na laserje.” “Laserje?” je vprašujoče pogledal svojega prijatelja Luka. “Ja. Bosta videla.” Odpravili so se proti naslednji točki. Pred njimi je bila ogromna kupola in ko so vstopili, so zagledali popoln laserski svet. Vsak obiskovalec je dobil lasersko pištolo in mini letečo desko,ki ga je popeljala v zrak k ostalim strelcem. Na sredini kupole je bila majhna tarča, obdana z mnogo premikajočimi ovirami. Drugi igralci v tej laserski igri so se trudili in med vožnjo ciljali na tarčo, kar je bil res velik izziv. Trije junaki so zavzeli položaje in pričeli ciljati tudi sami. S pomočjo ravnotežja so uravnavali leteče deske in se poskušali prebiti do cilja. Kokiju je skoraj že uspelo zadeti tarčo, ko ga je po nesreči zadela deska drugega strelca. Komaj se je uspel ujeti in preprečiti padec.

Niki je to videl in se spomnil genialne rešitve: “Imam idejo. Stopimo skupaj, da se bodo leteče deske držale druga druge. Tako bomo vsi skupaj lažje držali ravnotežje.” “To je res super ideja. Poskusimo!” se je strinjal tudi Koki. Naredili so ‘živi zid’ in usmerili modre laserje proti rdeči tarči v sredini. Zdaj jim nič več ni stalo na poti. Kot trije komandosi so pometli s tekmeci in popolnoma raztreščili tarčo. “Uau. Hudo.” “Carji.” “Kakšni frajerji,”so odmevali kometarji vseh ostalih v veliki dvorani vesoljske kupole. Junaki dneva so se z nasmeškom spogledali, si stisnili po eno petko in zadovoljni šli po nagrado. Prejeli so robotka pravljičarja, ki je pripovedoval zgodbe s planeta Kros. Koki ga je vljudno odstopil prijateljema: “Kar vidva ga vzemita. Jaz ga že imam.” “Hvala, Koki,” sta veselo odgovorila prijatelja. “No, sta videla? Skupaj smo močnejši,” je nadaljeval Koki. “Seveda smo močnejši. In prav fantastični smo bili,” se je strinjal z njim Niki. “Ja. Trio Fantastikus,” je dodal svoj komentar tudi Luka. “V slogi je moč. Saj vesta,” je nadaljeval Koki. “Veva. Veva pa tudi, da so naši želodčki precej prazni, kajti tole ropotanje zdaj ni bilo vriskanje, temveč kruljenje naših trebuščkov, kajne?” je radovedno pogledal Niki. “Oh, saj res. Sem čisto pozabil. Starši so mi zabičali, da vaju pripeljem nazaj do kosila. Pohitimo.” Odleteli so proti domu in se s ponosom spominjali svoje akcije z laserji.

Hm, v slogi je res moč. Podobno kot pri nogometu, košarki ali katerem drugem športu. Pomembna je strategija, načrt in skupinski duh: vsi za enega, eden za vse. In v tem je čar združevanja moči.To je pravi zmagovalni občutek, občutek, ki prevlada ne glede na končni izzid. Se še spomniš takih trenutkov?

 

RECEPT

Piščančja nabodala za 3

 

3 x piščančji file(cel)

1 rdeča paprika

palčke za nabodala

sol, poper, rožmarin

oljčno olje

 

Piščančji file in papriko narežeš na približno 2cm široke kocke. Začiniš in preliješ z oljčnim oljem. Za kreativni del nujno potrebuješ par manjših rok in mu popolnoma zaupaš barvne kombinacije. Ko so nabodalca sestavljena, jih popečeš z vseh strani in uživaš v sočnem zalogaju. Zraven se prileže paradižnikova solata s čebulico. Njami! :) Dober tek!

  • Facebook
  • Twitter
  • Print
  • Email
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Blogger

Oddaj komentar

Prijava na e-novice

Najdi nas na Facebooku

Na vrh Copyright © Koki.si 2021 | Splošni pogoji | Pravno obvestilo