KOKI.SI SPACESTORIES.EU

Skrivnostno srečanje

Božiček
Objavljeno: 10. december 2012
Objavil: barbara
Komentarjev: no responses

Opazovanje poplesavanja belih snežink, ki padajo z neba, prebudi željo po zimskih dogodivščinah prav v vsakem od nas. V mislih že oblikujemo velikega snežaka, belo strelivo za snežne dvoboje ali si predstavljamo podrsavanje po sveže zapadlem snegu. Tudi topel dom ne more zadržati želje po prvi pokušini mehkega snega in preskusu kiparskih sposobnosti.

Niki in Luka sta o novozapadlem snegu obvestila Kokija, svojega modrega prijatelja s planeta Kros. Take priložnosti nikakor niso smeli zamuditi. Koki je priletel s svojo malo vesoljsko ladjo in skoraj neslišno pristal na terasi svojih dveh prijateljev. Skočili so si v objem in nemudoma začeli kovati načrt: ˝Koki, nekaj moraš poskusiti.˝ Odpravili so se v sobo in prijatelja sta se ulegla na postelji ter predlagala Kokiju, naj ju posnema. Svoj pogled so usmerili skozi okno v sivo nebo in opazovali naletavanje belih snežink. Predstavljali so si, da letijo s čisto pravo raketo visoko v nebo in opazujejo bele dame, kako plešejo okrog plovila. ˝Zdaj, ko je že skoraj noč, imam eno idejo. Kaj ko bi z mojo vesoljsko ladjo resnično poleteli med snežinkami?˝ ˝Super ideja. Pohitimo,˝ sta bila navdušena prijatelja.

Vstopili so v vesoljsko ladjo in za sabo zaprli težka vrata . Odleteli so v temno nebo in opazovali belo pokrajino pod njimi. Kot bi zima objela cel planet in mu podarila spokojni mir in tišino. Pozimi se narava resnično umiri in za nekaj časa zaspi. Naši trije junaki pa niso bili še nič zaspani. Iz male vesoljske ladje so opazovali ples belih snežink in imeli občutek, da jih vabijo ven, na prostost. Kar naenkrat so pred sabo zagledali nenavadno lebdeče plovilo. Vedno večje je postajalo in Koki je v zadnjem trenutku obrnil ladjo, da je neznanca le malce oplazila.

Na velikem ekranu so zagledali tri postave, ki so vzravnano stale in mahale. ˝Ne morem verjeti. Tisti na sredini ima podoben plašč kot Božiček. Tudi beli lasje in brada spominjajo nanj,˝ je pogled komentiral Niki. ˝Desni je pa enak kot Miklavž,˝ se je oglasil Luka.˝In kdo je potemtakem levi?˝ je vprašal Koki. ˝Po plašču sodeč je to Dedek Mraz. Pojdimo ven in jih vprašajmo, ali potrebujejo pomoč,˝ je predlagal Niki. Oblekli so si zimska oblačila in stopili k njim na sani.

˝O, ho, ho. Pozdravljeni junaki. Kam ste pa namenjeni s to čudovito ladjo?˝ jih je ogovoril eden izmed treh mož. ˝Malo smo se zapeljali med snežinkami. In vi?˝ ˝Mi smo si vzeli trenutek za počitek in pijemo vroč čaj. Nekaj nam zaupajte. Se z vašo vesoljsko ladjo lahko pokuka v vesolje?˝ Trije junaki so se nagajivo spogledali in jim v en glas odgovorili: ˝Seveda. Bi jo želeli preizkusiti?˝ ˝O, z veseljem.˝ Fantje so se nasmehnili, Koki pa je rekel: ˝Samo trenutek, prosim. Pred kratkim sem v vesoljsko ladjo vgradil dodatni prostor, ki se razširi s pritiskom na gumb. Sicer bo premajhna za vse nas.˝ Koki je odhitel v notranjost ladje in kmalu so trije možje in prijatelja opazovali, kako se vesoljska ladja povečuje.

Ko so vstopili vanjo, so se trije možje nad navigacijsko ploščo in velikim zaslonom popolnoma navdušili. Namestili so se v majhne sedeže in si pripeli varnostne pasove. Koki je počasi zapeljal višje in ko je prebil vse oblake, je povečal hitrost. Kmalu so se znašli v vesolju in pred njimi se je razprostrlo veliko črno nebo, posuto s tisočerimi zvezdami. ˝Ooo, od nekdaj občudujem zvezdnato nebo, ampak razgled neposredno iz vesolja je resnično magičen. Kot bi imel vse zvezde na dlani,˝ je razgled navdušeno komentiral Dedek Mraz. ˝Res je. Tudi mene popolnoma prevzame,˝ se je strinjal z njimi Miklavž. Božiček pa je rekel: ˝Ste že izbrali svojo zvezdo?˝ ˝Svojo zvezdo?˝so ga vsi začudeno pogledali. ˝Ja. Izbereš si eno zvezdo, ki jo vsak večer pozdraviš. Tako imaš občutek, da nisi nikoli sam in da ta zvezda sveti le zate.˝ ˝Lepo,˝ je bil navdušen Miklavž. ˝Besede iz srca so najlepše.˝ ˝Seveda, dragi kolega,˝ je hudomušno pripomnil Dedek Mraz.

˝Žal se bomo morali počasi vrniti. Pobiramo pisma otrok, kjer so zapisane njihove želje. Vendar naj naše srečanje ostane skrivnost, prav?˝ je tri junake pogledal Božiček. ˝Seveda,˝ so mu odgovorili vsi trije. Koki je obrnil vesoljsko ladjo nazaj proti Zemlji in varno dostavil tri  može k njihovim sanem. ˝Hvala vam za super vožnjo, fantje.˝ In že so izginili v temno noč, še preden so jim junaki uspeli odgovoriti.

Na poti proti domu so razpravljali: ˝Mi smo pa res srečneži. Srečali smo čisto pravega Božička, Dedka mraza in Miklavža. Jaz sploh nisem več verjel, da obstajajo,˝ je veselo rekel Niki. ˝Tudi jaz,˝ se je strinjal z njim brat. Koki pa je modro zaključil: ˝Sicer ne smeta omenjati skrivnostnega srečanja, lahko pa povesta Božičkovo zgodbo o zvezdi.˝ ˝Super predlog, Koki.˝ V pozdrav so si stisnili petke in Koki je odletel proti svojemu planetu z veselimi mislimi na preteklo dogodivščino.

Na nebu je dovolj zvezd za vse ljudi. Izberi svojo zvezdo tudi ti, da te s svojo lučko razveseli. Vsaka skriva pozitivno energijo in spominja na veliko čarovnijo. Naj te objema skozi noč, da ti bo vedno v pomoč.

RECEPT

Čebulna juha:

1 velika čebula

maslo

1 l goveje juhe

poper, sol

Na maslu počasi prepražiš čebulo in mešaš. Vmes dodajaš malo vode. Ko se čebula zmehča, doliješ govejo juho, posoliš in popopraš.  Pustiš, da počasi vre približno dvajset minut. Raztopiš žlico moke v 1 dcl mrzle vode in zmešaš v juho. Na koncu pustiš, da vre še približno deset minut. Postrežeš v krožnike in dodaš žličko ali dve  naribanega parmezana. Njami. :) Dober tek!

 

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Print
  • Email
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Blogger

Oddaj komentar

Prijava na e-novice

Najdi nas na Facebooku

Na vrh Copyright © Koki.si 2021 | Splošni pogoji | Pravno obvestilo