KOKI.SI SPACESTORIES.EU

Rojstnodnevno presenečenje

kid-birthday
Objavljeno: 26. marec 2013
Objavil: barbara
Komentarjev: no responses

Enkrat na leto pride na vrsto dan, ki je prav poseben. To je rojstni dan. Poseben za vse mame, ki so nas pospremile v ta svet, a še bolj poseben slavljencem, kajti na ta dan prejmejo veliiiko čestitk, poljubov in objemov. In morda tudi kakšno darilo, zavito v pisan papir, ki podžiga  radovednost.

Tudi Koki je imel rad zabave in veselil se je praznovanja svojega rojstnega dne. Vsako leto so mu starši priredili zabavo, na katero so prišli njegovi prijatelji in sorodniki. Tekmovali so z letečimi skiroji, s sestavljanjem izumov so se preskušali v iznajdljivosti ter uživali v dobrotah, ki jih je pripravila Kokijeva mama. Kar naenkrat ga je poklical oče: “Koki, računalnik ti piska, poglej, kaj je.” Koki ga je začudeno pogledal in pohitel preverit, kaj se dogaja. Na zaslonu je utripal velik rdeč znak za nevarnost. “Kaj je to?” si je mislil Koki. In kmalu je ugotovil, da je prejel nujno sporočilo z Zemlje. “Ojej, nemudoma moram na Zemljo, prijatelja sta v nevarnosti!” je hitel razlagati staršem. Oče ga je pogledal, mu zarotniško pomežiknil in rekel: “Potem pa pohiti, prijatelja te očitno potrebujeta!”

Koki ga je malce začudeno pogledal in že odpiral vrata svoje male vesoljske ladje. Oddrvel je v zrak in vtipkal smer Zemlja. Počasi se je spuščal proti terasi stanovanja prijateljev, kjer je žarela prava pristajalna steza.  Okrašena je bila s pisanimi lučkami, kajti zunaj se je že znočilo. Koki je previdno vstopil v temno stanovanje, kjer ga je prestregel vik in krik: “Preseneeečenje!” Pred njim sta stala Niki in Luka s torto na rokah, iz katere so švigale iskre. “Vse najboljše za te, vse najboljše za te, vse najboljše, dragi Koki, vse najboljše za te!” sta zapela prijatelja in njuna družina. “Koki, zaželi si nekaj in upihni tole veliko svečko,” je predlagal Luka. Koki je zaprl oči, si nekaj zamrmral in upihnil svečko. “Bravo!” sta zaploskala prijatelja.

Posladkali so se s slastno torto, potem pa sta ga prijatelja povabila na teraso: “Pridi, imava presenečenje zate.” Vklopila sta laserski projektor, ki je na stekleno streho pokritega dela terase usmerjal  vijugasto tekmovalno stezo za motorje. Za štartno črto so se svetili trije mali motorji modre, zelene in vijolične laserske barve, pripravljeni na ukaz. “Uau. To sta se pa res potrudila,” je Koki pohvalil brata. Zagrabili so vsak svoj upravljalec, si naredili ležišče kar na mizi na terasi in dirka nad njimi se je začela. Pritiskali so na gumbe, glasno vzklikali in se zabavali v res svojevrstni dirki. Motorji so švigali po stezi, se zaletavali, včasih tudi eksplodirali, a na srečo je imel vsak po tri življenja.

Zadnji krog je bil res napet, vsi trije motorji so drveli skoraj vzporedno, prav nihče ni zaostajal.  Spretno so speljali tudi vse ovinke in družno prileteli v cilj. “Juhu, juhu!” so vzkliknili v en glas in si stisnili petke. “To je bila res huda vožnja,” je bil navdušen Koki. “Ja, lahko bi jo še kdaj ponovili,” se je strinjal Luka. Koki se jima je zahvalil za res lepo presenečenje in se s svojo vesoljsko ladjo počasi odpravil proti domu. Zasanjano je razmišljal o doživetem presenečenju in komaj verjel, da se mu je želja izpolnila. Kot da bi jo slišala prijatelja.

Med pravimi prijatelji je stkana čvrsta vez. Prijatelj ve, kdaj potrebuješ spodbudno besedo in čuti tvoje najbolj skrite želje. Prijatelj ti nadene krila in ne pozna besede “nemogoče”. Zadostuje že objem na daljavo, ki polepša dan in pričara nasmeh na obraz. Naj jih bo čim več!

 

Rojstnodnevna torta:

 

15 dag moke

15 dag masla

15 dag čokolade (pol mlečne, pol jedilne )

15 dag rjavega sladkorja

6 jajc

žlica mleka

1 vanilijev sladkor

1/2 pecilnega praška

 

Nadev:

marelična marmelada

 

Glazura:

15 dag jedilne čokolade

1 dcl sladke smetane

 

Nad vrelo vodo v posodo kaneš žlico mleka, raztopiš nalomljeno čokolado in maslo. Rahlo vmešaš sladkor, vanilijev sladkor in na koncu rumenjake.

Beljake stepeš v sneg v posebni posodi, pecilni prašek pa vmešaš v moko v drugi posodi.

V čokoladno zmes počasi in  narahlo vmešaš beljake in moko. Zmes zliješ v (okrogel ali kvadraten) pekač, ki naj bo obložen s peki papirjem. Pečico segreješ na 180 stopinj. Pekač s peki papirjem pokriješ in pečeš približno 45 minut.

Pečen biskvit vzameš iz pekača in ga ohladiš. Prerežeš ga počez in na debelo premažeš z marelično marmelado. Na koncu torto obliješ z glazuro, ki jo raztopiš nad vodo skupaj s sladko smetano. Njami. :) Dober tek!

  • Facebook
  • Twitter
  • Print
  • Email
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Blogger

Oddaj komentar

Prijava na e-novice

Najdi nas na Facebooku

Na vrh Copyright © Koki.si 2021 | Splošni pogoji | Pravno obvestilo