KOKI.SI SPACESTORIES.EU

Otroška nagajivost je zakon!

water-balloon-fight
Objavljeno: 22. oktober 2012
Objavil: barbara
Komentarjev: no responses

Kako prija začeti dan z nasmeškom na ustnicah! Še bolj zabaven je spomin na nerodno ali malce nagajivo dogodivščino. Ko namesto v hladilnik postaviš marmelado v pomivalni stroj. Nehote in nevede. Ali pa se oblečeš kar preko pižame in to opaziš šele na stranišču v šoli. Smešna reč. Preostane ti le nasmeh do ušes in čez.

Pohajkovanje po šoli med odmorom je prava pustolovščina. Iskanje tatov, ki ti skrijejo radirko, pa čeprav leži pod tvojo mizo, ali pa duhov, ki te motijo med poukom, da resnično ne moreš poslušati učiteljice. To je resnično pravi izziv! Nešteto nagajivosti moti tvojo glavo in odrasli bi se morali s tem že enkrat sprijazniti. Šele misel na popoldansko druženje z modrim prijateljem umiri razposajenost in spusti Luko nazaj na tla. Potrudi se zdržati še nekaj šolskih ur in po pouku steče proti šolskemu avtobusu, ki ga odpelje domov. Sveži dogodivščini naproti.

Koki je veselo mahal na terasi stanovanja in opazoval prijatelja, ki sta odvrgla šolske torbe. Hitela sta mu odpirat vrata in mu vmes razlagala načrt za tisto popoldne: ˝Koki, pohitimo. Danes imajo sošolke plesne vaje. Čez slabe pol ure končajo in lahko bi jim pripravili zasedo.˝ ˝Kakšno zasedo sta imela v mislih?˝ ˝Pridi. Pokazala ti bova.˝ Odpeljala sta ga v kopalnico, kjer sta že pripravila mini balone, napolnjene z vodo. Kokiju se je posvetilo in vprašal je: ˝Se vama zdi to prav?˝ ˝Seveda. Boš videl, kako bo zabavno.˝ Koki se je prepustil njunemu načrtu, čeprav je slutil, da se zgodba ne bo končala po njunem načrtu.

Mokro strelivo so odnesli v vesoljsko ladjo in počasi odleteli proti avtobusni postaji. Luka mu je rekel: ˝Koki, obdaj nas z nevidnim ščitom. Potem bomo pričeli z bombardiranjem.˝ Koki se je za trenutek zamislil in kljub vsemu vklopil nevidni ščit. Med lebdenjem nad avtobusno postajo so opazovali sošolke, kako čebljajo in na veliko razpravljajo o dekliških zadevah. ˝Sta pripravljena?˝ je vprašal Luka. Prijatelja sta se nekaj trenutkov obotavljala in Koki je pripomnil: ˝ Pripravljen sem. Ampak ne velja metati v njih, temveč na tla. Smo dogovorjeni?˝ ˝Velja,˝ sta mu v en glas odgovorila oba junaka.

Začeli so metati pisane debele balone, ki so puščali sled na cesti pod sabo in poškropili nekaj sošolk. Pričele so vriskati in se umikati pred napadom. Zgoraj v zraku se je slišalo krohotanje, ki je izdalo napadalce. Od silnega smeha niso opazili, da je delovanje nevidnega ščita popustilo in da so jih zdaj videle vse sošolke na postaji. V tistem trenutku je pripeljal avtobus in rešil napadene pred pisanim strelivom. Trije prijatelji so si stisnili petke in odleteli nazaj proti domu. Zadovoljni, da jim je načrt uspel, so se z žogo odpravili na dvorišče. Veliko energije se lahko usmeri v zabaven šport in na vrsti je bil veseli nogomet.

Med brcanjem žoge so se Koki in prijatelja še naprej zabavali in smejali svojemu podvigu. Niso računali, da so punce nagajive ravno toliko kot fantje. Občasno še bolj. Dvorišče je obdajal visok zid in naenkrat je nasmeh na Lukovem obrazu uplahnil. Na ograji visokega zidu se je pojavila oranžna buča z velikim nasmehom in na redko posejanimi zobmi. Nad glavami vseh treh junakov se je pojavil velik vprašaj. ˝Kaj je zdaj to?˝ je bil radoveden Koki.  In v tistem trenutku so na njih začele padati  mehke oranžne male žogice. ˝To je kaki!˝ je zavriskal Niki. Pričeli so bežati pred napadom neznancev in se umikati v zavetje. Tedaj pa je Nikija prešinilo: ˝Takoj se vrnem. Vidva pa me počakajta tukaj.˝

Stekel je, kolikor so ga nesle noge, in se kmalu vrnil s posodo, polno sočnih kakijev. ˝Niki, super si se spomnil,˝ ga je pohvalil mlajši brat. Komaj slišno so obšli visoki zid in se počasi približevali napadalcem. Pred sabo so ugledali znane obraze svojih sošolk in takoj jim je postalo jasno, da so pred njimi popolnoma enakovredni napadalci. Vrnili so udarec in med njimi se je vnel pravi oranžni boj. Kakiji so leteli vsepovprek in puščali odtise na oblačilih napadenega in obrambnega moštva. Slišalo se je vriskanje, dokler na obeh straneh strelivo ni pošlo. Zdaj so si gledali iz oči v oči. Ampak ob pogledu na zalepljene lase ter mokra in od oranžnih sadežev umazana oblačila so vsi skupaj prasnili v smeh.  Oranžni boj in glasni krohot jim je vzel vse moči, tako da so na koncu obsedeli na tleh in kar vsi povprek vriskali: ˝Juhu, juhu!˝

˝Vi pa res niste od muh!˝ je sošolke pohvalil Luka. ˝Naslednjič se raje kar dogovorimo za kakšen medsebojni boj. Bo gotovo zanimivo,˝ je predlagala ena od deklic. Presenečeni nad predlogom so fantje le prikimali in ostali brez besed. Odpravili so se domov, kjer so naleteli na vprašljiv mamin pogled. Koki jo je pravočasno zaustavil: ˝Raje nič ne sprašujte. Vsaka lekcija nekaj stane. Mi smo jo dobili. In brez skrbi – poskrbeli bomo za umazana oblačila.˝ Spretno so se izmuznili, mamo pa je prevzel hudomušen občutek in nagajiv smeh.

Se spominjate malih nagajivosti iz otroštva? Mnogobojev s pisanimi baloni, obmetavanja s prezrelimi sadeži ali enostavnega škropljenja nič hudega slutečih mimoidočih z lužami? Občutek je navihan in poživljajoč. Občasna nagajivost je koristna. Priporočam!

RECEPT

Kakijevi muffini:

260 g moke

1 pecilni prašek

1 žlička soli

½ žličke muškatnega oreščka

125 g stopljenega masla

230 g sladkorja

2 veliki jajci

120 ml mleka

2 srednje velika kakija (300 ml kaše)

100 g grobo mletih lešnikov

100 g črne čokolade

Kakija olupiš in s paličnim mešalnikom pretlačiš v pire. Potrebuješ 300 ml kaše. Črno čokolado narežeš na drobne koščke. V prvi posodi stepeš jajci, sladkor, mleko in maslo. Na koncu dodaš kakijev pire. V drugi posodi zmešaš moko, pecilni prašek, sol in muškatni orešček. Med mešanjem dodaš suhe sestavine v prvo posodo in na koncu vmešaš še orehe in črno čokolado. Maso daš v modelčke in jih pečeš pri 180 stopinjah približno 20 minut. Ko so pečeni, jih pustiš še 5 minut v pekaču. Potem uživaš v sladkih grižljajih. Njami. :) Dober tek!

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Print
  • Email
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Blogger

Oddaj komentar

Prijava na e-novice

Najdi nas na Facebooku

Na vrh Copyright © Koki.si 2021 | Splošni pogoji | Pravno obvestilo