KOKI.SI SPACESTORIES.EU

Nekaj čarovniškega je v zraku!

Witch 1
Objavljeno: 29. oktober 2012
Objavil: barbara
Komentarjev: no responses

Letenje nad vršički smrek, veter v obraz in pogled v zvezdnato nebo požene kri po žilah. Ob tem še kanček nagajivih misli in kakšen zanimiv urok, pa je v zraku čisto pravi čarovniški občutek. Hm, predstavljamo si lahko, kako je biti čarovnica na metli. Ampak: kaj se zgodi, ko trči nekaj čarovnic v vesoljsko ladjo? Si predstavljate? Pokukajte med naslednje vrstice in se prepustite pravi čarovniški dirki.

Koki je pristal na terasi stanovanja svojih dveh prijateljev in občudoval velike oranžne buče, ki so se mu smejale v pozdrav. Bile so različnih oblik in izrazov. Spominjale so na oranžne glave nevidnih strahcev: okrogle in debele ali ozke in podolgovate. Vse skupaj so predstavljale nagajivo dobrodošlico. Takšno, ki privabi nasmeh tudi na najbolj resen obraz.

Njegova prijatelja sta priskakljala izza ovinka hodnika in ga povabila naprej z vprašanjem: ˝Koki, poznaš čarovnice?˝ ˝Ja, seveda. So moje prijateljice. Včasih skupaj dirkamo po zraku.˝ ˝Res? To mora biti zelo zanimivo.˝ ˝Saj se samo hecam. Nisem jih še srečal, sem pa slišal zanje.˝ ˝Ampak tale tvoja ideja je naravnost fantastična. Si predstavljata tekmovanje z letečimi gospodičnami na metlah? To bi bil dogodek stoletja, kaj pravita?˝ ˝Ha, ha, ha. Ti pa si model. In kako bi jih priklical?˝ je starejšega brata vprašljivo pogledal Luka. ˝Zelo enostavno. Danes je namreč noč čarovnic in še polna luna za povrh. Predlagam, da pričakamo noč na terasi ter opazujemo nebo.˝ Koki in Luka sta se spogledala ter nagajivo prikimala.

Kmalu se je znočilo in trije junaki so se za iskanje bodočih prijateljic dobro pripravili. Okrepčali so se s pravimi čarovniškimi špageti po maminem receptu ter se opremili z vesoljskimi daljnogledi. Te je imel Koki vedno na zalogi v svoji vesoljski ladji, ravno za takšne, posebne primere. Zavzeli so strateške pozicije in uperili daljnogledne poglede v nebo. Vsak je opazoval svoj del neba. Koki si je izbral Luno na sredini, Luka in Niki pa levo in desno stran neba. Od dolgega opazovanja so postali že precej utrujeni. Skoraj so že obupali, ko je Koki zaklical: ˝Poglejta! Tam blizu Lune so črne pike. Vidita?˝ ˝Hm, čisto male. Pa res. In vedno večje so.˝ ˝Hitro. V zrak moramo!˝ je Koki spodbudil prijatelja.

Stekli so v vesoljsko ladjo in za sabo zaprli težka vrata. Poleteli so  v zrak in lebdeli na enaki višini, kakor leteče podobe v zraku. Koki je proti njim usmeril vesoljski daljnogled in na velikem ekranu so  opazovali bližajoče prijateljice. Sprva so se zdele prav strašljive. Videli so le obrise ukrivljenih čarovniških klobukov, izpod katerih so plapolali temni lasje. Zavite v temna oblačila so upravljale svoja leteča plovila. A ko so se dovolj približale, so zagledali vesele in nasmejane obraze gospodičen z nagajivimi lasmi in v oblačilih živih barv. Toliko nenavadnih letečih plovil niso videli še nikoli: nekatere so jahale metle različnih oblik, druge sesalce, tretje pa kar smučarske palice.

Kmalu so obkrožile njihovo vesoljsko ladjo in jih ogovorile: ˝Živjo, fantje! Se zabavate? Takšne dobrodošlice pa res nismo pričakovale.˝ Naši trije junaki so jih nemo gledali in potrebovali trenutek ali dva, da so se zbudili iz zamaknjenosti: ˝Hm, pravzaprav smo vam hoteli nekaj predlagati,˝ je bleknil Luka. Prijatelja sta ga jezno pogledala, saj ju je skrbel odziv letečih gospodičen. ˝ Ja? Kaj pa?˝ se jim je približala čarovnica, ki je dajala vtis, da je vodja. Imela je kot oglje črne lase, največji klobuk in veliko staro metlo. Luka je požrl slino in nadaljeval: ˝ Em, ste morda za eno dirko?˝ Na obrazu čarovnic sta se prikazala nasmešek in občudovanje obenem: ˝Zelo ste pogumni, fantje. Z veseljem sprejmemo izziv!˝

Dve čarovnici sta se postavili vsaka na svojo stran in označevali dolgo štartno črto. Vse ostale so se postavile za črto, Koki pa je zapeljal svojo ladjo na sredino. Gospodične na obeh straneh so pogledale tri junake in jim zaželele srečno z dvignjenimi palci. Fantje so se jim nasmehnili in počakali na štartni znak ene od čarovnic. Visoko je dvignila roko in jo že čez nekaj trenutkov spustila.  Vsi tekmovalci za štartno črto so se pognali naprej in odbrzeli po zraku. Koki je vklopil raketni, leteče sotekmovalke pa turbo pogon. Obletavale so Kokijevo vesoljsko ladjo in švigale naprej in nazaj. Koki je še povečal moč letenja in se nevarno približal prvim trem čarovnicam. Bil je čisto blizu njih in jih skušal prehiteti. Čarovnice se niso dale. Njihovi turbo sesalci in metle so drveli kot za stavo. Fantje niso mogli verjeti svojim očem, saj so računali na lahko zmago.

˝Prav zanima me, kako je leteti z metlami,˝ se je spraševal Luka.  ˝Ah, jaz se precej bolj varno počutim v vesoljski ladji,˝ mu je odgovoril Niki. Koki je pripomnil le: ˝Približujemo se cilju. Hitreje ne morem.˝ V tistem trenutku so čarovnice odvile v levo in desno smer, tako da je Koki pripeljal na cilj prvi. ˝Ho, ho, ho. Zmagaaa!˝ se je veselil Luka. ˝Seveda, saj so jo nam prepustile,˝ ga je na trda tla postavil Niki.  ˝Mislim, da z namenom,˝ je predvideval Koki.  In res. Pred sabo so zagledali gručo letečih čarovnic, ki so se jim v znak spoštovanja priklonile in dvignile klobuke z glave v pozdrav. Glavna čarovnica je priletela čisto blizu in jim rekla: ˝ Zelo ste bili pogumni, fantje! Zapomnite si: v življenju štejeta tudi drznost in pogum. Radovedneže čakajo zanimive zgodbe, vredne vsakega izziva. Če se jim ne predaš, zgodb nikoli ne izveš.˝

S čarobno palico je zavrtela po zraku in na vesoljsko ladjo je padel svetlikajoči prah. ˝Kaj je bilo to?˝ je bil radoveden Luka. ˝Mislim, da nas je obsula s prahom sreče, ki bo odgnal vse nesreče,˝ mu je odgovoril modri prijatelj.  ˝Super! Čarovnice so res prijazne gospe, kajne?˝  Pomahali so jim v pozdrav in gledali za njimi, kako so izginile v noč, opogumljat tudi ostale ljudi na planetu. Tiho so pristali na terasi stanovanja in se z zadovoljnimi nasmeški poslovili. ˝Super pustolovščina. Koki, to je bila res ideja in pol!˝ ˝Je bila kar naša skupna ideja. Z vama je prav vsako srečanje zabavna avantura!˝ Stisnili so si petke in Koki je odletel domov, visoko v nebo. Preteklo dogodivščino je izdajal nagajiv nasmešek na obrazu.

Vam je všeč leteča metla,

ki bi iz risanke pritekla?

In vas odpeljala proč,

visoko v temno noč.

Razkrila bi vam tisoč zvezd,

teh malih svetlikajočih gnezd,

ki razsvetljujejo vesolje

in razširjajo obzorje.

 

RECEPT:

Čarovniški špageti za 3:

 

250 gr polnozrnatih špagetov

300 gr sveže mlade špinače

sol

oljčno olje

kisla smetana

parmezan

 

Špinačo očistiš, opereš ter narežeš na rezance. V ponvi segreješ oljčno olje ter pražiš špinačo do mehkega. Vmes jo posoliš in pridno mešaš. Špagete skuhaš po navodilih, odcediš in pokapaš z nekaj kapljicami oljčnega olja, da se ne sprimejo. Porazdeliš jih po krožnikih ter na vsak krožnik dodaš po dve veliki žlici špinače ter dve mali žlički kisle smetane. Špagete in omako zmešaš ter naribaš parmezan. Uživaš v čarovniško zelenem okusu. Njami! J Dober tek!

  • Facebook
  • Twitter
  • Print
  • Email
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Blogger

Oddaj komentar

Prijava na e-novice

Najdi nas na Facebooku

Na vrh Copyright © Koki.si 2021 | Splošni pogoji | Pravno obvestilo