KOKI.SI SPACESTORIES.EU

Kokijeva bela zgodba

KOKI NA SNEGU
Objavljeno: 28. januar 2014
Objavil: barbara
Komentarjev: no responses

Ko zapade sneg,

razširi smeh se vsepovprek.

Prinese zimske radosti

za prav vse starosti.

Otroci, starši, učitelji

in čisto vsi vzgojitelji:

˝Sprostite domišljijo pravo,

to čas je za zabavo!˝

 

Naletavanje snežink razveseli prav vse opazovalce. Z belo odejo zavijejo naravo v zimski spanec in prinesejo radosti malim in velikim prebivalcem planeta Zemlja.

Koki je priletel z malo vesoljsko ladjo takoj, ko je od svojih dveh prijateljev izvedel za načrt dneva. Na dnevnem redu je bilo belo kiparjenje in kepometanje: ˝Koki, pridi, gremo ven. Na vrsti je snežna avantura. Juhu, juhu!˝ sta ga povabila prijatelja.

Sprehodili so se do bližnjega parka in s skupnimi močmi zgradili dva velika snežaka, ki sta stala en nasproti drugega. ˝Odlično skrivališče,˝ je zavpil Luka, se vrgel za snežaka in začel metati kepe v Kokija in Nikija. Ona dva sta skočila za drugega snežaka in počakala, da se val kep umiri. Ko sta pokukala iz skrivališča, sta videla, da je snežak prestavljen za več kot meter, Luka pa je sedel na tleh brez zavetja. ˝V napaaad,˝ sta zaklicala prijatelja in izkoristila priložnost. Stekla sta do Luke in ga od glave do peta okepala.  Kepanje je prešlo v žgečkanje vsepovprek in daleč naokrog se je slišalo krohotanje in rezgetanju podoben smeh.

˝Poglejta!˝ je zavpil Niki. Vsi trije so obnemeli, ko so pred seboj zagledali oba snežaka z nasmehom do ušes in rokami, polnih kep. Bela nagajivca nista izgubljala časa in sta začela metati kepe v naše tri junake. Prvih nekaj kep jim je priletelo naravnost v usta, saj so jih od presenečenja pozabili zapreti. Ritensko so se umikali in začeli teči proti koncu parka, kjer jim je načrte prekrižal visok zid. ˝Huh, kaj pa zdaj?˝ je Luka pogledal prijatelja. Obrnili so se s hrbti proti zidu in ugledali velika snežaka, ki sta drvela proti njim z naročjem, polnim kep. Nič ni kazalo, da se bosta ustavila. ˝Zdaj bi se moral oživljajoči učinek laserja končati,˝ je rekel Koki. Brata sta se spogledala z velikim vprašajem nad glavo in v Kokija usmerila jezen pogled, ker je popolnoma neopazno oživel snežaka z laserjem.  Koki ni mogel prikriti svojega hudomušnega nasmeška in je uspel reči le: ˝Presenečenje! Pozabil sem omeniti Živka -  laserskega oživljevalca predmetov. Zelo koristen izum.˝ ˝Verjameva. Nama ga posodiš? Marsikaj bi nama olajšal,˝ sta se v en glas strinjala brata. Brez besed so se spogledali, si stisnili po eno petko in se zadovoljno odpravili domov na posladek.

Otroška razigranost je nalezljiva in ima odličen sprostilni učinek tako na otroke kot tudi odrasle. Zato priporočam podobno ‘kepometanje’ in belo kiparjenje prav vsem. Končni rezultat so zdrava rdeča lica in veliki nasmeški na obrazih.

Bele kepice s čokolado:

6 jajčnih beljakov

500 ml mleka

150g temne čokolade

1 vanilijeva palčka

5 rumenjakov

150 g rjavega sladkorja

30g bele moke

sol

Iz beljakov stepeš trd sneg in v ponvi zavreš mleko. Iz snega oblikuješ kepice in jih polagaš v vrelo mleko. Kuhaš približno 5 minut in jih vmes 1x obrneš. Nato jih pobereš ven in odcediš na krpi. Za tem stopiš čokolado. V mleko, v katerem so se pred tem kuhale kepice, nastrgaš vanilijevo sredico in ga zavreš. Rumenjake in polovico sladkorja penasto stepeš ter dodaš še moko in sol. Priliješ toplo mleko in kuhaš na zmerni temperaturi, da se krema zgosti. Dodaš še stopljeno čokolado ter vso zmes razporediš po posodicah. Nanjo položiš kepice, ki jih preliješ s karameliziranim preostalim sladkorjem. Njami. :) Dober tek!

  • Facebook
  • Twitter
  • Print
  • Email
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Blogger

Prijava na e-novice

Najdi nas na Facebooku

Na vrh Copyright © Koki.si 2021 | Splošni pogoji | Pravno obvestilo