KOKI.SI SPACESTORIES.EU

Koki razloži, zakaj otroci izberejo starše

parents_kids
Objavljeno: 21. maj 2012
Objavil: barbara
Komentarjev: no responses

Zobanje češenj je prav zabavno. Z njimi je moč igrati nenavadne igre: ‘Kako brez rok razkoščičiti češnjo v manj kot 30-ih sekundah’, ‘Kako z jezikom zavozlati pecelj’ ali ‘Polepšaj si ušesa s češnjevimi uhančki’. Nenazadnje so tudi popoln nadomestek za risanje krvoločnih odtisov okrog ust ali za rdečo šminko.

Naša junaka sta se zibala v visečih mrežah in zadovoljno razkoščičevala vsak svojo kilo češenj. Rok nista uporabljala. Z njimi sta držala manjšo posodico za peške, ki je bila koš za peške. Namreč zadeti koš za peške z močjo ust je pravi izziv. Kljub goljufanju in približevanju koša to ni vedno najboljši recept. Iz tega napornega dela ju je prebudil hrup pristajanja Kokijeve male vesoljske ladje.

“Koki, prišel si!” sta poskočila junaka in objela modrega prijatelja. Pridružil se je njunemu napetemu delu in ju vprašal: “Imata rada svoje starše?” Začudeno sta ga pogledala in mu odgovorila: “Imava. Zakaj naju to sprašuješ?” “Na poti na vaš planet sem veliko razmišljal o svojih starših in se zavedel, koliko jih imam rad. Zelo sem hvaležen, da ju imam. Ravno njiju. Vedno mi prisluhneta in skušata ustreči. Še ko sem bil majhen, sta me podpirala pri mojem raziskovanju in mi kmalu omogočila, da sem dobil majhen laboratorij. Danes je že precej večji, ampak brez njune podpore ne bi sestavil toliko izumov in narisal toliko načrtov.” “To je pa super! Kako velik je tvoj laboratorij? In kaj vse lahko sestaviš v njem?” sta ga vprašala radovedna prijatelja. “Huh, kar precej velik je. Poleg vseh strojčkov, orodja in raznih pripomočkov bi lahko vsi trije tudi prespali v njem. Velik je kot vaše stanovanje.” “Uau, potem je pa res ogromen. Kdaj naju boš odpeljal tja?” “Kmalu, saj bodo kmalu počitnice, a ne? Potem bi se lahko zmenili z vajinimi starši, da sta vidva en teden pri nas in potem še jaz en teden pri vas.” “To je enostavno noro, Koki! Ti si car. Najboljši načrt do zdaj! Juhu! Juhu! Komaj čakava,” sta navdušeno nadaljevala prijatelja.

Stlačeni v eni viseči mreži so se zibali in zasanjano tuhtali, kakšne nore počitnice bodo imeli. Presrečni so se hihitali in pokali vice od veselja.

Koki ju je ponovno vprašal: “In vidva? Sta kdaj razmišljala o svojih starših? Sta vesela, da sta izbrala ravno njiju?” “Kako to misliš, da sva izbrala ravno njiju? Saj ju nisva izbrala. Mamica naju je rodila, kar pomeni, da nisva imela kakšne hude izbire, kajne?” Koki se je zasmejal in ni želel preveč razlagati. Rekel je le: “Otroci jih izberemo, še predno pridemo v mamin trebušček.” Prijatelja sta mu povedala svoje mnenje: “ Verjetno so bili vsi dobri že zasedeni in potem sta mi ostala le še ta,” je pohitel Niki. Luka in Koki sta se zasmejala, Koki pa je pokomentiral: “Verjetno se hecaš? Jaz pa mislim, da smo si vsi izbrali ravno pravšne starše. Idealne za nas. Jaz sem hvaležen zanje.” “To si pa zelo lepo rekel,” mu je odgovoril Luka. “V bistvu res,” se je strinjal tudi Niki in nadaljeval: “Največkrat vidim, česa vsega mi ne dovolita in kupita, če pa pogledam, kaj vse sta mi že kupila in omogočila, sem lahko res vesel, da ju imam.” “Pa saj ni pomembno le to, kaj nama kupita, Niki, “ se je pritožil Luka. ”Meni veliko pomeni mamin objem in zgodbice, ki nama jih prebere ali pa pove. Uh, pa njeni muffini so mi tako všeč.” “Meni je pa pri očiju všeč to, da vedno poskrbi za najnovejše igrice. Vsako skrbno izbere, da morava vklopit tudi možgančke. V bistvu imava res srečo, a ne, Luka?” “Seveda,” mu je odgovoril bratec.

Koki je bil vesel, da sta prijatelja ugotovila, kakšne super starše imata. In da sta v zvezi z njima našla več pozitivnih lastnosti kot negativnih. Res je, da je mama ena sama, ampak tudi očki so edinstveni, kot je edinstveno starševstvo samo.

Na teraso je stopila mama in jim prinesla sadno osvežitev. Smoothie. Njami. Fantje so planili po jagodno-bananinem napitku in cmokali od zadovoljstva. Luka se je obrnil k njej in ji rekel: “ Veš, mami, če bi moral ponovno izbirati starše, bi spet izbral tebe in očija.” Mami so se orosile oči, objela je sina in mu odgovorila: “Hvala, Luka.”

Trije prijatelji so se strinjali, da so starši kar v redu. Poskrbijo za varen in topel dom, da je hrana vedno v hladilniku in ti prilepijo poljub ali dva kot piko na i v znamenje njihove neizmerne ljubezni. Ja, brez njih bi bilo kar malo dolgčas. Zatorej hvala vesolju za vse starše sveta!

 

Jagodno- bananin smoothie

 

1 košarica očiščenih jagod

1 banana

2 dcl jogurta

5 lističev melise

1 žlica rjavega sladkorja

 

Vse sestavine streseš v mešalnik in ‘zmiksaš’. Vliješ v kozarec in se prepustiš sadni osvežitvi. Njami! :)  Dober tek!

  • Facebook
  • Twitter
  • Print
  • Email
  • RSS
  • Delicious
  • Digg
  • StumbleUpon
  • Add to favorites
  • Blogger

Prijava na e-novice

Najdi nas na Facebooku

Na vrh Copyright © Koki.si 2021 | Splošni pogoji | Pravno obvestilo